lördag 14 juli 2012

Italienska lavendelskorpor

Har idag för första gången bakat Italienska lavendelskorpor. Jag har smakat de innan och tänkt sedan dess att jag ska baka. Så nu blev det äntligen av efter några dagars förberedelse för lavendeln som jag plockat måste hängas upp och torkas. Här kommer receptet:

Italienska lavendelskorpor


4 msk torkade lavendelblommor
1 ½ dl socker
1 ½ tsk bakpulver
5 dl vetemjöl
1 dl hackad skållad mandel
100 g margarin
2 ägg

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Skålla och hacka mandeln. Mortla lavendeln med sockret så att några av blommorna går sönder. Det smakar mer lavendel då. Rör margarinet med sockret så det blir fluffigt. Rör i de två äggen. Häll i mandeln, mjöl och bakpulver och gör det till en deg. Dela i 3 delar och gör rullar som ska vara lika långa som längden på en plåt. Lägg på bakplåtspapper och sätt in i ugnen i 15 minuter. Skär 2-3 cm tjocka skivor på snedden. Lägg snitt ytan uppåt och rosta i ugnen i 5 min och sen likadant på andra sidan. Torkar skorporna på galler eller tidningspapper. Klart!!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar