söndag 20 maj 2012

Vad skulle man göra utan den??

Vilken helg det blev! Den har känts extra lång eftersom jag kompade ut i fredags middag.

Jag, Peter och Max åkte till Tykarpsgrottan efter jobbet. Det var nog 25 år sedan jag var där och jag kände inte igen mig mycket. Max tyckte det var jättespännande och häftigt! Man fick gå i samlad grupp med guide så man inte gick vilse. För det hade man definitivt gjort! De släckte ner lyset så man fick gå med en lyckta. I den grottan spelade man in delar av Ronja Rövardotter bland annat.

För ovanlighetens skull fångades jag också på bild :)
(om än lite suddig)

"Stenen" där Ronja tvättade sig i filmen. Den är gjord i frigolit....

Blev lite modigare när lamporna var tända
I grottan som ligger ca 12 meter under jord är det 8 grader varmt sommar som vinter.

I lördags blev det en runda till Eko. Det är alltid så när man ska dit att man inte hade tänkt att handla så mycket men det slutar alltid med ett antal hundralappar.... Fast det var bra saker som slank ner i korgen, förutom det där lösgodiset då kanske...men det kostade bara 3.95 kr/hg..... Men nya städvantar för 3 kr, handtvål 10 kr, ill rosa strumpbyxor 3 kr, och annat smålull.

Kom äntligen ihåg att köpa Cillit Bang den varianten med klor i. Den är helt oumbärlig!! Som i reklamen. "Bara spreja och skölj för ett fantastiskt resultat!" Och det stämmer. Så nu skiner kaklet i duschen igen. Slog 2 flugor i en smäll och duschade och städade samtidigt :)
Cillit Bang is da shit


Idag var jag och Anneli på loppis i Hjärsås medans Max var på kalas. Det var en liten mysig loppis fast ganska mycket folk och relativt trevliga grejer. Jag fyndade en trädgårdssnigel i keramik variant (ingen mördarsnigel) och 3 stycken stora matchande krukor. Krukorna gav jag 50 spänn för. Nya hade de kostat ett antal hundra för de var relativt nya och jättefina.

Bonna loppis



Annars har det mest varit trädgårdsarbete i helgen. Gått och småfnulat, plockat lite ogräs, planterat lite snodda skogssmultron och lite sånt. Det finns mycket fint man kan hitta i naturen och låna hem :) Målat en bänk och jag med hunnit med. Och så delade jag och Anneli en flaska bubbel. Lärde mig att inte dricka 12% bubbel som saft ;)

Ikväll var Mio (katten) iväg lite väl länge och vi skulle gå in och lägga oss. Jag var ute en runda för att leta efter honom men stötte istället på vår fina lilla igelkotte som bor i kvarteret. Vi ger han och hans familj mat ibland och de brukar bli lite tama. Denna jag träffade var lite skygg och den sprang iväg innan jag fick upp kameran. 

Kotte

Imorgon rullar det på som vanligt igen. Länge sen man jobbade en hel vecka nu. Det har varit klämdagar och andra diverse lediga dagar men nu är det allvar igen. Det blir toklånga dagar både torsdag och fredag men på fredag åker jag och Max tåget till Lund. Det blir en helg i Lund/Köpenhamn med Ölunds. Det ska bli mycket mycket trevligt. 

// Tack och godnatt






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar