lördag 5 maj 2012

Naga Joloka= STARK chili!!!!

Åh vad jag saknar Max nu.. Jag älskar denna pojk så hjärtat går sönder. Men han har det fint hos pappsen och jag fick precis en bild på honom. Han spelar Wii med en kompis.

Världens starkast chili, ca 1000000 scoville på skalan
Innan idag var vi i Åraslöv på Örtagårdens plantskola  som är specialiserade på chili. Det är min faster och man som har den.  Handlade en Marockansk mynta som jag ska göra mig eget te någondag tänkte jag. Och så köpte vi en chilisås de hade som är gjord på världens starkaste chili Naga Joloka. (ett av många namn) Till grillningen hällde jag 2-3 droppar av såsen i marinaden och det blev lagom starkt. Bra drag i den vill jag lova!!!

Ringde till Mamma och Bengt och bjöd in de på grill i eftermiddag och det ville de gärna. Gjorde egen potatissallad och vad gott det blev. Har längtat efter denna tiden med grill och sitta utomhus!

Ps. Ämnet i chili som bestämmer hur stark den blir heter capsicum. I ren form ligger detta på ca 15 miljoner på scoville skalan.  Världens starkaste chili ligger på 1 miljon. Amerikanska 
polisens pepparspray ligger på 5 miljoner. Ajajaj... Världens starkaste sås innehåller 1 ml ren capsicum och finns bara i begränsad upplaga. På min tallrik hamnar den inte iallafall! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar